Rata, frigu’ si Picard

Dap’ e frumos sa faci stopu’ in orice conditii. Asa m-am trezit aseara, in inima comunei Craciunesti (intre Acatari si Ungheni, jud ms), seara la 6, pe semiintuneric, su 2 genti, cu pancarta de CLUJ si cu bucile stranse’ de frig. Da friig, fara manusi sau caciula, cu pancarta stransa in pumn, peste care am reusit sa imi intind plovaru cumva.

Ce mai… paru’ inghetat de frig, stau pe putin juma de ora, cu camioane ce treceau pe langa mine aducand si un vanticel de ma lua cu injuraturi, (mentale ca nu-mi permiteam sa deschid gura)… eh, in fine momentul adevarului … opreste o masina. 😀
Heh … credeam ca halucinez, s-a oprit un Range Rover Sport, cu numere de B’ la vre’o 150 m de mine. Noah zic nu m-o luat cu jepanu’ niciodata la stop nimeni … n-are cum sa opreasca la mine … pe cand se aprind becele de marsarier si vad ca ditai’ magaoaia de masina opreste langa mine … noah dau sa deschid usa, era incuiata… (deja credeam ca vrea sa rada de mine cum stateam albastru pe marginea drumului), dar nu… vad un deget atingand unul din sutele de butoane de pe bord, usa se descuie, intreb cluj-? vine raspunsu /// da … arunc geanta de mana si rucsacu’ pe bancheta din spate (de piele crem … ups :P) si welcome to paradise!

Pornim, remarc sunetul motorului, pozitia din masina, ecranul computerului de bord, clima dubla sau cuadrupla, uatevar, masina zboara, europa fm … si ajung cu privirea la fata tipului, omu nost marinimos, chel, 40-50 ani??? calm elegant evident, manusi de manuit volanu’ si-mi dau seama ca seamana cu capitanu’ Jean-Luc Picard, nava era similara cu enterprise pe dinauntru… zic coool. Masina “zboara” aflu de 3.8 tdi, cu sute de cai’ etc etc, si aud la o frana un macanit, da … mac… , (credeam ca e ceva sistem de … uatevar…) dar, nu termin gandu’ si aud mac mac mac, (rata nu are ecou nici in Range Rover sport)

Si intreb … aveti rata?

la care Picard imi zice… da o rata 3 gaini si un cocos in portbagaj. Vreau sa le cresc, acasa, ca nepoata sa manance oua proaspete si naturale de gaina de la tara. (Sta tipu’ in comuna Feleac) , si-l intreb … da ce le dati de mancare? – Poi am un prieten la fosta Avicola, si-mi face el rost de concentrate…

Deci ?

Advertisements

12 Responses to “Rata, frigu’ si Picard”

 1. cunosc drumul ca sunt si eu din muresh, mutata in cluj. omg, ce tare. răţuşte.

 2. hmmm, o cunosc personal pe kiki, pe yssore si lucrez in aceeasi firma cu groparu.

  hmmm….

 3. hai ma da-o dracu, z, tu erai.

 4. imi place jepanuuu de mor
  dar rata?? dao naibi de treaba si naturalism cu oua proaspete si bla bla…astia de criza..manca si coaja la ou:))mai ales bucurestenii :))

 5. ps
  cum se simt bucile?
  tot inghetate?:P

 6. Sunt ferme si tari’ (bucile mele)… si sunt caaaaalde:D

 7. ahhhh
  nebunule :))

 8. kiki si zoli, ia uitati-va aicia la the rhythm of the buci.

  “arata-mi ce poti, cu ce ai in chiloti!”

 9. De erai mai aproape te luam eu. Cu toti ce 4l de benzina pe care-i mai am in rezervor.

 10. @thecreatrix
  de la ratuste se ajunge la buci pocnind din degete 😀
  am acasa covor cu ratuste :))

 11. @the creatix
  doamneee ce taree..am ras cu lacrimi..10x
  @zoli
  nu cred ca intereseaza pe cineva ratusca :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: