Obsesia

Dex zice așa:

OBSÉSIE, Tulburare a voinței care se manifestă prin idei fixe, prin dorința irezistibilă de a face un act determinat, bolnavul fiind conștient de caracterul anormal al acțiunilor sale. ♦ Imagine sau idee inadecvată care revine neîncetat în câmpul conștiinței, stăruitor și anormal; preocupare chinuitoare.

Aș zice că definiția de mai sus, se referă mai degrabă la „Dependență” decât la obsesie, dar cine sunt eu ca să contrazic dex-ul. Mi-a zis un prieten la un moment dat, că reușesc să fiu mult mai coerent în scris decât în vorbire, și cred că îmi pun la încercare coerența cu acest post. Și am chef să scot la lumină o bucățică din mine. Binențeles sub formă abstractă și perfidă, să nu-mi dezmint natura umană, de care încă nu mă pot lepăda.

Obsesia mea pornește cu o dilemă, și nu mă împinge către un act determinant, din contră, este o gumă de mestecat care nu-și pierde aroma niciodată, însă își schimbă aroma des, atât de des încât deseori vreau s-o scuip, dar nu o o fac, deoarece încă nu am stabilit dacă guma își schimbă aroma, sau saliva îmi joacă feste.

Sunt conștient, că guma de mestecat este un moft. Dilema mea, obsesia mea, este un fleac, este în gura mea însă, și deși puțină lume observă, îmi modifică vocea, îmi modifică aciditatea bucală, distorsionează gustul mâncărurilor, oarecum modificând toată percepția mea asupra aromelor realității, uneori într-o manieră radicală, astfel încât mierea devine râncedă, sau invers.

Învață să scoți guma din gură. Nu?

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: