Le Nod.

Odată cu satisfacerea nevoii de nicotină și cofeină din organism de dimineață, creierul meu odihnit se pornește în explorarea posibilităților zilei în curs pentru o fracțiune de secundă, devine foarte plictisit, și începe să devoreze informații din trecut, în speranța că va făta ceva util pentru viitor. Și navigând printre amintiri, idei, concepte, șamd, la un moment dat a dat de un ghem de lână roșie, cu care a și început să se joace, până s-a încurcat și s-a blocat.

Privind în jur, cu ajutorul control minus prin care reușise să-și facă zoom out (lecția despre calculatoare este continuată subtil), observă că firele dracu” merg în toate părțile, mirându-se o clipă cu câtă dexteritate reușise să navigheze fără să se prindă în ele până acum, însă a revenit la ce-l supăra, și anume încâlceala propriu-zisă în acele mațe de lână de diverse grosimi și diverse nuanțe. A cercetat baza de date din partiția „C” dându-și un search cu control F, incluzând fișierele ascunse, însă n-a reușit să identifice tipul de nod, deși a deschis două ferestre așezându-le una lângă cealaltă, cum văzuse în atâtea filme cu detectivi. Și s-a hotărât să … meargă pe fir, să-l urmărească poate ajunge la un capăt de unde poate să iasă, transformându-se între timp în inel, prin care era trecut firul.

Transformarea a făcut-o în Total Commander, cu un simplu Shift F6  reușind să-și schimbe extensia. Și se porni pe fir, neavând nici cea mai vagă idee unde va ajunge. Călătoria nu fusese chiar floare la ureche, firul purtându-l prin diverse tenebre sub forma unor fișiere dll, xms, sau executabile pe care nu a îndrăznit niciodată să le deschidă, dar a fost și plăcut, priveliștea oferită de mii de jpg-uri și orele petrecute în lumea avi, mkv sau anticele mpg, aprope că l-au făcut să uite faptul că e prins în nenorocita lână care-l poartă pe unde dracu vrea. Nodul acum era departe, dar prezența lui era în continuare la fel de apăsătoare.

Va continua!

Advertisements

One Response to “Le Nod.”

  1. s-ar potrivi velvet underground!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: