Contemplare

Planned a show
Trees and Balloons
Ice cream snow
See you in June

Could have known
I would reveal
Should have known
I would conceal your way

She knows, she knows, she knows
She knows, she knows, she knows
How’s it
She knows, she knows, she knows

Colors show
After the moon
I should go
See you in June
Your way

Open your eyes
To these must I lie?

Să încep cu o piesă postarea nouă, pentru a-mi defini starea contemplativă în care m-am împotmolit week-endul acesta. Cred că singura decizie pe care a trebuit să o iau, activ, a fost direcția în care să ajung acasă, aseară după băuta mediocră din Insomnia, poate și culoarea brichetei cu care-mi aprind țigările după ce le-am pocnit, ca pe purici. Poc = Kent. Poc = Marlboro. Și adevăru e, că numai de ciudă le pocnesc, doar așa, să mai bag ceva idioțenii de substanțe, cu gust de Orbit.

Nevermind that, sper să se potolească vântul, să pot lăsa fumul din cameră afară, în condiții atmosferice mai umane, că la șapte grade câte sunt afară, nu mă lasă inima să deschid ușa de la balcon. Îmi aprind două mii de bețișoare parfumate, și să moară moliile de mai rămîne iz de țigară. Fum pe fum se scoate.

Și îmi aduc aminte de conferința despre ”Crimă și pedeapsă” de săptămâna trecută, și deși a fost o lecție sănătoasă despre mecanismele legii, filozofie, justiție șamd, un aspect al vieții de zi cu zi e uitat cu desăvârșire, și anume echilibrul. Dacă încalci legea… ești pedepsit, și pentru asta există un întreg sistem cu toate cele anexate: poliție, jandarmerie, armată, tribunale, închisori etc, dar pentru cel care urmează legea, o respectă, și niciodată nu o încalcă, unde-i sistemul de recompensare? Stă în faptul că ai dreptul să fii sclav, să plătești taxe și impozite, nemaivorbind de cele cotidiene, și să ajungi nicăieri? Adică ai șanse să devii cel mai mediocru dintre mediocrii? Unui deținut, îi sunt limitate drepturile, ca pedeapsă. Unui politician i se oferă imunitate. Omului de rând? Adică n-ar fi normal să fie ca la RCA, să primești reduceri de taxe și impozite dacă nu ai probleme cu legea?

Nevermind that. Cred că liber ești când îți încasezi consecințele faptelor tale în față, zâmbind.

One Response to “Contemplare”

  1. pai atunci, 🙂

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: